Είπαν & Έγραψαν για μας

«Αγκαλιά» για τη διευθύντριά τους

Αναρτημένο από Μαρία Διούδη

«Αγκαλιά» για τη διευθύντριά τους ανοίγουν εκπαιδευτικοί και γονείς μαθητών του 9ου Δημοτικού Σχολείου Βόλου, στη συνοικία του Παλιού Λιμεναρχείου. Αυτή την περίοδο βρίσκεται σε εξέλιξη η διαδικασία επιλογής νέων διευθυντών στις σχολικές μονάδες και της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης. Η επί έξι χρόνια διευθύντρια της σχολικής μονάδας, βάσει του αξιολογικού πίνακα αντικειμενικών μορίων βρίσκεται χαμηλά στην κατάταξη, καθώς δεν διαθέτει διδακτορικά, μεταπτυχιακά ή δεύτερα πτυχία και πτυχία ξένων γλωσσών. Το σχολείο «κινδυνεύει» να χάσει τη διευθύντρια στην οποία οφείλει τη «μεταμόρφωση» και αναβάθμισή του.

Όπως είναι γνωστό, φέτος στην επιλογή των διευθυντών δεν περιλαμβάνεται ψηφοφορία από τον Σύλλογο Διδασκόντων του σχολείου, που πέρυσι είχε δώσει στη Μαρία Διούδη το εισιτήριο της παραμονής στη διευθυντική έδρα του 9ου Δημοτικού Σχολείου Βόλου.

Θα μετρά μόνο η προσωπική συνέντευξη που δίνει έως και οκτώ μόρια, ωστόσο τόσο εκπαιδευτικοί του σχολείου όσο και γονείς φοβούνται ότι η διευθύντριά τους δεν θα καταφέρει να «σκαρφαλώσει» στα πάνω στρώματα του πίνακα.

«Η δική μας διευθύντρια, όταν άλλοι έτρεχαν για μεταπτυχιακά και δεύτερα πτυχία, έτρεχε να φτιάξει σχολείο», σχολίαζαν χαρακτηριστικά χθες. Όπως ανέφεραν μιλώντας στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ, «το έργο της κόβεται βίαια».

«Όταν ανέλαβε χρέη, το σχολείο μας ήταν μικρό, ξεχασμένο, σε μια υποβαθμισμένη περιοχή. Έξι χρόνια μετά, ο μαθητικός πληθυσμός έχει υπερδιπλασιαστεί, από τους 60 μαθητές φθάσαμε στους 145, έρχονται για εγγραφή παιδιά ακόμη και από άλλες περιοχές και το κτήριο έχει μεταμορφωθεί. Το πήρε αποθήκη και το μετέτρεψε σε ιδιωτικό κολέγιο. Το κυριότερο είναι ότι η ίδια ενέπνευσε σε όλους μας τις αξίες της συνεργασίας και του εθελοντισμού, και οι ίδιοι οι γονείς βρίσκονται πλέον κοντά στο σχολείο και στους εκπαιδευτικούς. Δεν θέλουμε να χάσουμε τη διευθύντριά μας», έλεγαν εκπαιδευτικοί και γονείς.

Ήδη από χθες, με πρωτοβουλία του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων, έχει ξεκινήσει συγκέντρωση υπογραφών στήριξης στο πρόσωπο της Μαρίας Διούδη. Μάλιστα, την ερχόμενη Τετάρτη, οι γονείς αναμένεται να προσφύγουν στην Πρωτοβάθμια για να καταθέσουν τις υπογραφές που θα συγκεντρώσουν και το υπόμνημά τους.

Την πρωτοβουλία των γονέων αναμένεται να στηρίξουν και εκπαιδευτικοί του σχολείου, που επί χρόνια δουλεύουν μαζί στο ίδιο σχολικό περιβάλλον.

Ελπίζουν οι υποψήφιοι διευθυντές, κατά τη διαδικασία δήλωσης προτίμησης σχολείων, να μην επιλέξουν το 9ο Δημοτικό Σχολείο Βόλου, προκειμένου να μπορέσει να παραμείνει η διευθύντριά τους στο τιμόνι του σχολείου και για τη νέα διετία.

ΕΛΕΝΗ ΧΑΝΟΥ

Πηγή:  Ταχυδρόμος

 

Σχετικά με τον Συντάκτη

Μαρία Διούδη

Γράφω για μένα…. γυρίζοντας τις σελίδες της ζωής μου στην εκπαίδευση και κυρίως στη διοίκηση των σχολικών μονάδων.

Όντας ονειροπόλα και οραματίστρια, έχοντας ως γνώμονες τη δικαιοσύνη, την εργατικότητα , την αγάπη και το πάθος, την κατάθεση ψυχής, το όραμα, την καλή διάθεση, την σωστή, καλοπροαίρετη και ανθρώπινη προσέγγιση όλων των συνεργατών, την όρεξη για δουλειά και τη διάθεση του πολύτιμου προσωπικού χρόνου, υπηρέτησα την Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση για 36 έτη.
Η 23χρονη εμπειρία μου στη Διοίκηση ταυτίζεται απόλυτα με την παρακάτω άποψη:
"Είναι κοινή εμπειρία ότι κάτω από το ίδιο σύνολο κανόνων και κανονισμών, με την ίδια ομάδα εκπαιδευτικών και βοηθητικού προσωπικού, καθώς και με μαθητές που προέρχονται από περίπου ίδια περιβάλλοντα , μια σχολική μονάδα μπορεί να εκφυλιστεί ή να διατηρήσει το ισχύον καθεστώς , είτε να πετύχει σημαντικές διακρίσεις μετά από μια αλλαγή του Διευθυντή "(Mukhopadhyay,2005) .

΄Άφησε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.