Νέα - Ανακοινώσεις

Δωρεά πιάνου στο σχολείο μας

Αναρτημένο από Μαρία Διούδη

Εκ μέρους του 28ου Δημοτικού Σχολείου Βόλου, θα θέλαμε να εκφράσουμε τα πιο θερμά μας ευχαριστήρια για την απλόχερη δωρεά ενός πιάνου προς το σχολείο μας.

Σε μια εποχή που οι αξίες φαίνονται να φθίνουν και η αλληλεγγύη να σπανίζει, η γενναιόδωρη προσφορά σας αποτελεί μια αχτίδα φωτός και ελπίδας. Η πράξη σας αγγίζει πολλά περισσότερα από απλά την ενίσχυση της εκπαιδευτικής μας υποδομής. Αποτελεί μια ηχηρή υπενθύμιση ότι η καλοσύνη, η γενναιοδωρία και η αλληλεγγύη είναι ακόμα ζωντανές στην κοινωνία μας.

Η δωρεά σας θα δώσει την ευκαιρία σε πλήθος μαθητών να έρθουν σε επαφή με τον μαγικό κόσμο της μουσικής, να αναπτύξουν το μουσικό τους ταλέντο και να καλλιεργήσουν την καλλιτεχνική τους αισθητική. Η μουσική έχει αποδειχθεί ότι έχει πολλαπλά οφέλη για την ανάπτυξη του εγκεφάλου, την ενίσχυση της γνωστικής λειτουργίας και την καλλιέργεια της δημιουργικότητας.

Πιστεύουμε ακράδαντα ότι η μουσική διαδραματίζει ζωτικό ρόλο στην ολόπλευρη ανάπτυξη των παιδιών. Χάρη στην δωρεά σας, θα μπορέσουμε να προσφέρουμε στους μαθητές μας ένα πλούσιο και δημιουργικό μουσικό περιβάλλον, το οποίο θα τους βοηθήσει να αναπτύξουν δεξιότητες που θα τους ωφελήσουν σε όλη τους τη ζωή.

Σας ευχαριστούμε εκ βάθους καρδιάς για την υποστήριξή σας στην εκπαιδευτική μας κοινότητα. Η γενναιοδωρία σας αποτελεί έμπνευση για όλους μας και μας υπενθυμίζει τη δύναμη της συνεργασίας και της αλληλεγγύης.

Με εκτίμηση,
Η Διευθύντρια του Σχολείου

Μαρία Διούδη

Σχετικά με τον Συντάκτη

Μαρία Διούδη

Γράφω για μένα…. γυρίζοντας τις σελίδες της ζωής μου στην εκπαίδευση και κυρίως στη διοίκηση των σχολικών μονάδων.

Όντας ονειροπόλα και οραματίστρια, έχοντας ως γνώμονες τη δικαιοσύνη, την εργατικότητα , την αγάπη και το πάθος, την κατάθεση ψυχής, το όραμα, την καλή διάθεση, την σωστή, καλοπροαίρετη και ανθρώπινη προσέγγιση όλων των συνεργατών, την όρεξη για δουλειά και τη διάθεση του πολύτιμου προσωπικού χρόνου, υπηρέτησα την Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση για 36 έτη.
Η 23χρονη εμπειρία μου στη Διοίκηση ταυτίζεται απόλυτα με την παρακάτω άποψη:
"Είναι κοινή εμπειρία ότι κάτω από το ίδιο σύνολο κανόνων και κανονισμών, με την ίδια ομάδα εκπαιδευτικών και βοηθητικού προσωπικού, καθώς και με μαθητές που προέρχονται από περίπου ίδια περιβάλλοντα , μια σχολική μονάδα μπορεί να εκφυλιστεί ή να διατηρήσει το ισχύον καθεστώς , είτε να πετύχει σημαντικές διακρίσεις μετά από μια αλλαγή του Διευθυντή "(Mukhopadhyay,2005) .