Δράσεις Πολιτισμού Δραστηριότητες

Ημέρα μνήμης για τους Έλληνες του Πόντου

Αναρτημένο από Μαρία Διούδη

Με αφορμή την 19η Μαϊου, ημέρα μνήμης της γενοκτονίας των Ποντίων, η ΣΤ΄τάξη του σχολείου μας ετοίμασε μια εκδήλωση ώστε οι μαθητές να γνωρίσουν την ιστορία μας με τρόπο εύληπτο και βιωματικό. Η εκδήλωση περιελάμβανε τραγούδια, αφήγηση και μια παρουσίαση σε power point (την οποία μπορείτε να κατεβάσετε από κάτω) που αναφέρονταν στο δράμα των προσφύγων που ήρθαν στην Ελλάδα ξεριζωμένοι από τις εστίες τους στη Μικρά Ασία από το 1915 έως το 1922.

Από την Ειρήνη Χουλιαρά

  • Μπορείτε να κατεβάσετε και να δείτε την παρουσίαση (στο κάτω μέρος μετά τις φωτογραφίες)

 

Genoktonia pontion5 Genoktonia pontion4

Genoktonia pontion3

Genoktonia pontion2

Genoktonia pontion1

Οι συντελεστές της γιορτής Ν.Παπαθανασίου (Μουσικός) - Ειρήνη Χουλιαρά (Δασκάλα)

Οι συντελεστές της γιορτής Ν.Παπαθανασίου (Μουσικός) – Ειρήνη Χουλιαρά (Δασκάλα)

Σχετικά με τον Συντάκτη

Μαρία Διούδη

Γράφω για μένα…. γυρίζοντας τις σελίδες της ζωής μου στην εκπαίδευση και κυρίως στη διοίκηση των σχολικών μονάδων.

Όντας ονειροπόλα και οραματίστρια, έχοντας ως γνώμονες τη δικαιοσύνη, την εργατικότητα , την αγάπη και το πάθος, την κατάθεση ψυχής, το όραμα, την καλή διάθεση, την σωστή, καλοπροαίρετη και ανθρώπινη προσέγγιση όλων των συνεργατών, την όρεξη για δουλειά και τη διάθεση του πολύτιμου προσωπικού χρόνου, υπηρέτησα την Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση για 36 έτη.
Η 23χρονη εμπειρία μου στη Διοίκηση ταυτίζεται απόλυτα με την παρακάτω άποψη:
"Είναι κοινή εμπειρία ότι κάτω από το ίδιο σύνολο κανόνων και κανονισμών, με την ίδια ομάδα εκπαιδευτικών και βοηθητικού προσωπικού, καθώς και με μαθητές που προέρχονται από περίπου ίδια περιβάλλοντα , μια σχολική μονάδα μπορεί να εκφυλιστεί ή να διατηρήσει το ισχύον καθεστώς , είτε να πετύχει σημαντικές διακρίσεις μετά από μια αλλαγή του Διευθυντή "(Mukhopadhyay,2005) .

1 Σχόλιο

  • Εμένα κ. Διούδη μου αρέσει που προβάλετε τους συναδέλφους σας και τη δουλειά τους, πάντα άλλωστε το κάνατε, έτσι τους δίνετε ένα ακόμα κίνητρο να συνεχίσουν, διότι αν δεν αναγνωρίζεται η δουλειά του εκπαιδευτικού από τους ίδιους τους εκπαιδευτικούς μην περιμένουμε από τους “άλλους”… και πάλι μπράβο στους συναδέλφους.

΄Άφησε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.