Δράσεις Πολιτισμού Νέα - Ανακοινώσεις

Ο ρόλος του Διευθυντή – Μαρία Διούδη

το-vivlio-marias-dioudi
Αναρτημένο από Μαρία Διούδη

 Ο ρόλος του Διευθυντή
στη δημιουργία θετικού κλίματος και αποτελεσματικότητας της σχολικής μονάδας 

Ο-ρόλος-του-διευθυντή_flat Το παρόν βιβλίο αποτελεί μια χρήσιμη μελέτη για την κατάσταση που επικρατεί στην ελληνική πραγματικότητα της Πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης. Στα πλαίσια λοιπόν του παρόντος εγχειριδίου, αφού σε πρώτο χρόνο καταγραφούν τα χαρακτηριστικά που διακρίνουν τα σύγχρονα σχολεία στα οποία ανήκουν τα κυρίαρχα μοντέλα διοίκησης, τα στοιχεία εκείνα που διέπουν την ύπαρξη ενός θετικού σχολικού κλίματος, αλλά και τα στοιχεία που συνδράμουν στην αποτελεσματικότητα της σχολικής μονάδας, σε δεύτερο χρόνο θα διαπιστωθεί η εφαρμογή τους στην Ελληνική Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση. Η διαπίστωση αυτή θα παρουσιαστεί κατόπιν ποσοτικής έρευνας που πραγματοποιήθηκε σε εκπαιδευτικούς Πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης ελληνικών σχολείων. Μέσω των συμπερασμάτων της μελέτης ο αναγνώστης θα μπορέσει να λάβει μια γενικότερη εικόνα εκτός των παραπάνω ζητημάτων, καθώς θα αντιληφθεί τις επικρατούσες συνθήκες που εφαρμόζονται στις ελληνικές σχολικές μονάδες, όσον αφορά τον ρόλο του Διευθυντή και την οργάνωση των σχολικών μονάδων, τη σχέση της διεύθυνσης με τους εκπαιδευτικούς και το κατά πόσο ο ρόλος του ενός εξυπηρετεί και βοηθά στην εξέλιξη του ρόλου του άλλου, αλλά και το κατά πόσο οι μαθητές προοδεύουν και ακαδημαϊκά και προσωπικά στα πλαίσια αυτά. Επομένως όπως γίνεται αντιληπτό το βιβλίο αυτό μπορεί φανεί ένας χρήσιμος οδηγός για όλο τον εκπαιδευτικό χώρο, αλλά και για γονείς και τοπικούς φορείς που επιθυμούν να είναι διαρκώς ενημερωμένοι για τις εξελίξεις της εκπαιδευτικής ελληνικής πραγματικότητας στα πλαίσια της οποίας δραστηριοποιούνται τα παιδιά τους. 

 Εσωτερικό: Πολυτελής ασπρόμαυρη έκδοση τυπωμένη σε λευκό χαρτί. 

Τιμή: 18,67€ (με Φ.Π.Α) 

ISBN: 978-960-658-113-7 

Σελίδες: 268 

fb & instagram story Ο-ρόλος-του-διευθυντή_flat

Σχετικά με τον Συντάκτη

Μαρία Διούδη

Γράφω για μένα…. γυρίζοντας τις σελίδες της ζωής μου στην εκπαίδευση και κυρίως στη διοίκηση των σχολικών μονάδων.

Όντας ονειροπόλα και οραματίστρια, έχοντας ως γνώμονες τη δικαιοσύνη, την εργατικότητα , την αγάπη και το πάθος, την κατάθεση ψυχής, το όραμα, την καλή διάθεση, την σωστή, καλοπροαίρετη και ανθρώπινη προσέγγιση όλων των συνεργατών, την όρεξη για δουλειά και τη διάθεση του πολύτιμου προσωπικού χρόνου, υπηρέτησα την Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση για 36 έτη.
Η 23χρονη εμπειρία μου στη Διοίκηση ταυτίζεται απόλυτα με την παρακάτω άποψη:
"Είναι κοινή εμπειρία ότι κάτω από το ίδιο σύνολο κανόνων και κανονισμών, με την ίδια ομάδα εκπαιδευτικών και βοηθητικού προσωπικού, καθώς και με μαθητές που προέρχονται από περίπου ίδια περιβάλλοντα , μια σχολική μονάδα μπορεί να εκφυλιστεί ή να διατηρήσει το ισχύον καθεστώς , είτε να πετύχει σημαντικές διακρίσεις μετά από μια αλλαγή του Διευθυντή "(Mukhopadhyay,2005) .